Appeltjesgroene avonturen

  Kom eens piepeloeren in ons klasje...

Klasnieuwtjes

Thema "'t Is feest!"

Posted by Juf Anneleen on May 20, 2016 at 2:00 AM

Hiep hiep hieeeeep…hoeraaaaaa!

Ik ben nog aan het nagenieten van deze feestweek! We leerden namelijk deze week in ons klasje echt over FEESTEN!

Over verschillende feesten hoor: verjaardagen, feestjes voor pipi-OP-het-potje (daar genieten vooral de jufkes van :D ) en…ons grote schoolfeest!

Maandag was’t ook een beetje feest, want toen bleven we lekker een dagje thuis! Maar vanaf dinsdag…brak het grote feest hier los!

De peuters brachten superveel vlaggetjes en versiering mee, waarmee we ons klasje en de tussenklas EN het gangetje mooi versierden!

Zo voelden we ons de hele week extra feestelijk. Zelfs ons speelhuis werd versierd zodat we daar de hele week ‘feestjes’ bouwden!

Ik dacht door die vlaggetjes wel meteen dat het al mijn verjaardag was, dinsdag… Maar dat was dus niet! Ik moest nog 2 keer slapen daarvoor… De jufkes duidden aan op de weekkalender wanneer ik jarig zou zijn en ook wanneer het schoolfeest is. Zo telden we elke dag hoeveel keertjes we nog moesten slapen!

Woensdag was het dan feest voor Junia, want zij was jarig! Hoera! Wat hebben we hard gezongen!

En het was ook een beetje tiktakfeest want jufke Anneleen had een extra feestelijke TIK TAK voorbereid! Met tot slot zelfs…een confetti-kanon! Wauw! 

Donderdag was ik dan ein-de-lijk jarig! We smulden lekkere cake en de kindjes hebben heel hard gezongen voor mij!

Daarna maakten ze een doeblad over mijn verjaardag! Bij juf Sofie mochten de ukjes allemaal vlaggetjes komen plakken in een reeks (of toch proberen, want dit is nog héééél moeilijk hoor! 8) ): roze-groen-roze-groen-roze-groen of geel-rood-geel-rood-geel-… en we keken naar een stukje van de film van de Leeuwenkoning, van Fons!

En vandaag…leerden we dan echt over het schoolfeest! Want het was GENERALE REPETITIE! Alle kindjes van onze school stonden buiten en iedereen deed z’n dansje voor elkaar! Zo oefenden de peuters al eens met ‘publiek’…en dat zorgde toch voor een beetje verbazing hoor 

Morgen is het voor echt! De jufkes zijn benieuwd! 

Psssssssst...ons volgende thema: "Spring je mee?"

_____________________________________________________

OM TE ONTHOUDEN/MEEBRENGEN VOLGENDE WEEK:

þ MAANDAG 23.05: gaan de kleuters naar het Netepark, MAAR ONS KLASJE GAAT NIET MEE! J Wij blijven lekker hier voor een dagje springplezier! Gelieve je kindje die dag MAKKELIJKE schoentjes aan te doen (die ze liefst zelf aan en uit kunnen krijgen) met plakkers. We moeten namelijk de hele dag 78 schoentjes aandoen, 78 schoentjes weer uit, 78 weer aan,…JJJ

Boekjes over ‘springen’ mag je meebrengen J

MORGEN:
SCHOOLFEEST!
Om 13.15u stipt moet je je kindje aangekleed afzetten in ons klasje en METEEN na ons dansje moet iemand je kindje komen afhalen!

______________________________________________________

GA DE NIEUWE FOTOOTJES BEKIJKEN:

https://plus.google.com/u/0/photos/106191408803159938188/albums/6286667237542889553


Tot maandag!
Liefs,


Categories: None